Ga naar de inhoud

Wat doen we?

Op deze pagina vind je kort uitgelegd wat we doen en wat we willen bereiken. Als je na het lezen nog vragen hebt, neem dan vooral contact op!

Wie is On The Move?

Wij van On The Move geloven heilig in de effecten van sport! Door te gaan sporten wordt het hoofd even leeg gemaakt, terwijl er stiekem ook veel competenties in terug komen. Door te bewegen doe je soms iets zonder nadenken, wat bijvoorbeeld bij gewone begeleiding lastig is. Voorbeeld: Een hand pakken van een mannelijke snowboardleraar.

Wat is ons doel?

Het is ons doel om alle jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is toch de mogelijkheid te bieden te kunnen sporten. Denk aan jongeren die moeite hebben bij het aansluiten bij reguliere sportverenigingen. Door alle NEE’s om te buigen zijn er geen excuses meer zijn.

Pedagogische schakel

Wij zijn de pedagogische schakel tussen jeugdzorg en sport(verenigingen). Vereningen en bonden die tegen pedagogisch vraagstukken aanlopen kunnen bij ons tips en ideeen opdoen zodat ze weten om te gaan met allerlei mogelijke situaties. Daarnaast verbinden we sport en zorg door verschillende kennismakingstrajecten aan te bieden.

Wat kan On The Move voor jou betekenen?

Om onze missie te bereiken hebben we ons aanbod verdeeld in onderstaande categorieën:

FITNEWSS

Sportvrienden

Iedereen verdient een vriend! Op basis van gelijkwaardigheid en interesses koppelen we jongeren en studenten aan elkaar om samen te sporten. We hebben gemerkt dat met een motiverende vriend, de jongeren het veel beter volhouden en dat de uitval van de jongeren is gedaald tot onder 10%.

Sportzorg

Kinderen onder de 13, jongeren die liever 1 op 1 sporten of kleine groepen zoals bijvoorbeeld gezinshuizen kunnen zich aanmelden voor Sportzorg. Een combinatie van therapie, bewegen en plezier! In overleg gaan we kijken wat het precieze aanbod wordt.

pexels-rfstudio-3811082

Sport en Events

Zit je momenteel thuis zonder een echte dagbesteding en zou je graag willen ontwikkelen of orienteren op een vervolgstap? Dan is sport en events iets voor jou!  In Utrecht hebben we samenwerking met de gemeente Utrecht en verschillende andere jongere organisaties een prachtig programma ontwikkeld!  

Sportverenigingen

Een trainer begint bij een vereniging omdat hij de sport leuk vindt. Helaas komt er echter veel meer bij kijken dan alleen de sport zelf. Door trainers op het veld te begeileden wordt de clubcultuur aangepakt en blijven zowel de leden als de trainers langer betrokken. 

Top