Ga naar de inhoud

Sportzorg

Sportzorg is de combinatie van therapie, bewegen en plezier! Sport geeft je een boost, zelfvertrouwen en kan je helpen met je hoofd leeg te maken. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kennismaaktrajecten met een bepaalde sport. Voor ons is het belangrijk dat je lekker(der) in je vel gaat zitten en hierdoor de dagelijkse problemen beter aan kan.

 

Omdat deze vorm zeer specifiek kan zijn, is het het handigst om jou situatie met ons te overleggen. Dan komen we samen tot een oplossing!

Verschillende trajecten mogelijk

Wij bieden trajecten aan waarvoor je je als individu of als kleine groep kan aanmelden. Je hebt dan een keuze uit verschillende sporttrajecten. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om wekelijks te gaan sporten met je eigen locatie/afdeling. In overleg bepalen we dan welke sport we die avond gaan doen. Dat kan zijn een gewone gymles, maar we kunnen er uiteraard ook voor kiezen dat de groep zelf een apart traject gaat volgen.

Snelle FAQ

Voor wie is het?

Kinderen onder de 13, maar ook oudere jongeren die liever 1 op 1 sporten of kleine groepen zoals bijvoorbeeld gezinshuizen kunnen zich aanmelden voor Sportzorg. In overleg gaan we kijken wat het precieze aanbod wordt.

Voor welke leeftijden is het?

Wij hebben eigenlijk geen leeftijdsbeperkingen! Wij denken altijd liever in oplossingen en gaan graag in overleg met jou, je ouder en of je begeleider om te kijken wat het beste bij je past. Dus of je nu 4 bent, of zelfs ouder dan 21, neem gerust contact op!

Ik ben een Jeugdhulp

Ben jij een begeleider van een jongere waarbij je denkt dat sporten goed zou kunnen helpen in combinatie met de behandeling? Bijv. door het zelfvertrouwen te vergroten, het leren grenzen aan te geven of door agressieregulatie? Wij helpen graag!

Wij zijn met een groep

In de jeugdzorg heb je vaak groepshuizen of gezinshuizen. Door bezetting van de leiding, maar ook omdat het goed is om met zijn allen wat te bewegen, bieden wij specifieke groepstrainingen aan. We kijken voor een ruimte bij jullie in de buurt en bieden op maat trainingen aan. 

Wat voor sporten zijn er mogelijk?

Je kunt beter vragen welke niet? We bieden standaard voetbal, rots en water, thaiboksen, funsports (soort gymles) en bootcamp aan. Maar is er iets specifieks wat jij/jullie willen, dan is dat ook zeker mogelijk! Zo bieden we nu bijvoorbeeld ook, op aanvraag, archery attack of freerunnen aan! 

Meld je direct aan

thai bols

Ervaringen Annemieke (Pretty Woman)

Pretty Woman zorgt ervoor dat liefde, relaties en seks op de manier gaat zoals jij dat wil. Helaas gaat dat niet altijd zo en kan iemand over je grens heen gaan of heb je een nare ervaring. Bij Pretty Woman kan je in vertrouwen praten over vragen en problemen om er samen ervoor dat zorgen dat liefde en seks gaan zoals jij dat wilt. Dit is voor preventie of nare ervaringen.

Hierbij schakelen we ook de hulp van On The Move Sportvrienden in. Er zijn nu bijv. drie meiden die hulp krijgen door middel van thaiboksen. Daar hebben we hele goede reactie van gekregen. Ze vonden het eerst heel spannend en eng om eraan mee te doen. Ze wisten niet of het bij hun zou passen. Na de training kwamen ze altijd met zoveel enthousiasme terug. Iedereen was zo vriendelijk en oprecht. Ze kregen weer een boost zelfvertrouwen, ik kan dit! Een hele toegankelijke doelgroep waarin iedereen gelijk is. Daarnaast vonden ze het weer heerlijk om lekker in beweging te zijn. Dus wij zullen zeker vaker On The Move Sportvrienden inschakelen!

 

Top