Sportzorg

Sportzorg is de combinatie van therapie, bewegen en plezier! Sport geeft je een boost, zelfvertrouwen en kan je helpen met je hoofd leeg te maken. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kennismaaktrajecten met een bepaalde sport. Voor ons is het belangrijk dat je lekker(der) in je vel gaat zitten en hierdoor de dagelijkse problemen beter aan kan.

 

Omdat deze vorm zeer specifiek kan zijn, is het het handigst om jou situatie met ons te overleggen. Dan komen we samen tot een oplossing!

Verschillende trajecten mogelijk

Wij bieden trajecten aan waarvoor je je als individu of als kleine groep kan aanmelden. Je hebt dan een keuze uit verschillende sporttrajecten. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om wekelijks te gaan sporten met je eigen locatie/afdeling. In overleg bepalen we dan welke sport we die avond gaan doen. Dat kan zijn een gewone gymles, maar we kunnen er uiteraard ook voor kiezen dat de groep zelf een apart traject gaat volgen.

Snelle FAQ

Kinderen onder de 13, maar ook oudere jongeren die liever 1 op 1 sporten of kleine groepen zoals bijvoorbeeld gezinshuizen kunnen zich aanmelden voor Sportzorg. In overleg gaan we kijken wat het precieze aanbod wordt.

Wij hebben eigenlijk geen leeftijdsbeperkingen! Wij denken altijd liever in oplossingen en gaan graag in overleg met jou, je ouder en of je begeleider om te kijken wat het beste bij je past. Dus of je nu 4 bent, of zelfs ouder dan 21, neem gerust contact op!

Ben jij een begeleider van een jongere waarbij je denkt dat sporten goed zou kunnen helpen in combinatie met de behandeling? Bijv. door het zelfvertrouwen te vergroten, het leren grenzen aan te geven of door agressieregulatie? Wij helpen graag!

In de jeugdzorg heb je vaak groepshuizen of gezinshuizen. Door bezetting van de leiding, maar ook omdat het goed is om met zijn allen wat te bewegen, bieden wij specifieke groepstrainingen aan. We kijken voor een ruimte bij jullie in de buurt en bieden op maat trainingen aan. 

Je kunt beter vragen welke niet? We bieden standaard voetbal, rots en water, thaiboksen, funsports (soort gymles) en bootcamp aan. Maar is er iets specifieks wat jij/jullie willen, dan is dat ook zeker mogelijk! Zo bieden we nu bijvoorbeeld ook, op aanvraag, archery attack of freerunnen aan! 

Meld je direct aan

Jongeren lopen weer blij de deur uit!

Ik werk al jaren met veel plezier samen met On The Move. Jongeren komen voor therapie, gaan daarna sporten en lopen weer blij de deur uit!

Martruy Dekker
De Rading

On The Move speelt een grote rol in de extra begeleiding

Samen met On The Move zijn we een traject gestart om de club Faja Lobi KDS weer beter op de kaart te zetten. Het gaat er weer om dat iedereen met veel plezier op het veld staat, dat de ouders meer betrokken zijn en dat club een beter aanzien krijgt in de stad. On The Move speelt met name op het gebied van ouderparticipatie en de extra begeleiding die nodig is voor een aantal jongeren een grote rol.

John Harvey Thijm
Pro Voetbal Ambassadeurs

Het is mooi de jongeren wat bij te brengen

Al jaren mag ik thaibokstrainingen geven aan de jeugdzorg jongeren via On The Move. Ik doe dit altijd met veel plezier. Je moet je flexibel opstellen en iedere les kan weer een uitdaging zijn, maar het is mooi om de jongeren wat bij te brengen en mijn favoriete sport daarvoor in te kunnen zetten.

Radomir Lalic
Thaibokstrainer en gezinstherapeut Overvecht

On the move heeft onze jongeren letterlijk in beweging gebracht

On the Move bood onze jongeren “personal coaching” aan, dus 1 op 1 sporten. Dat bleek zeer succesvol! De persoonlijke aandacht maakt dat de drempel wegvalt om te sporten. Deze aanpak werkt perfect voor een deel van onze doelgroep die nooit heeft gesport. Naar een sportschool gaan, is een te grote stap. Na enkele weken kregen we zeer positieve reacties van de jongeren en  zagen we dat jongeren zelf met elkaar gingen afspreken om samen te voetballen of een rondje te gaan hardlopen.

Natasja Moesakan
Jeugd en gezinswerker Sovee Pitstop

Prachtige koppeling tussen jongeren en studenten

Wij doen niets liever dan zoveel mogelijk Amersfoortse jongeren in beweging brengen. Vooral de jongeren voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Hoe fantastisch is het dat de begeleiding van de jongeren dan door de eigen leeftijdsgenoten wordt opgepakt?! On The Move weet als geen ander in te spelen op de behoefte van deze jongeren en studenten.

Sven Slop
Buurtsportcoach SRO Amersfoort

On The Move helpt bij een positief sportklimaat

Met hulp van On the Move werkt SportUtrecht aan een positief sportklimaat bij sportverenigingen. Marco en Inge hebben een doe-mentaliteit, zijn zeer betrokken, creatief in oplossingen en nemen vrijwilligers veel werk uit handen.

Koen van Es
Sportclub adviseur Sport Utrecht