Ga naar de inhoud

Sportverenigingen en -bonden

Bij On The Move doen we meer dan alleen Sportvrienden en Sportzorg. We zetten onze expertise ook in op een hoger niveau, bijvoorbeeld voor hele verenigingen. Lees hieronder wat we allemaal nog meer doen. Mis je nog iets? Neem contact op en we horen graag van je.

Sportverenigingen

De laatste 10 tot 20 jaar hebben zich op pedagogisch gebied veel veranderingen plaats gevonden bij sportverenigingen. Er wordt tegenwoordig steeds meer gevraagd van de club en ze zijn mede verantwoordelijk voor de opvoeding van de leden. Tegelijkertijd zijn er steeds minder vrijwilligers en is de ouderparticipatie laag. Tot slot zien we ook dat de kinderen steeds mondiger worden en hierdoor minder aannemen van de trainers/leiders/coachers.

Lees verder

Begeleiding

Door onze jarenlange ervaring met deze groep kinderen/jongeren zijn we in 2017 gestart intensief diverse verenigingen te begeleiden. Hierbij springen we in op de belangrijkste thema’s: Hoe ga je om met ‘lastige’ kinderen, hoe krijg ik een teamgevoel, hoe betrek ik de ouders en welke afspraken kan ik maken. Tevens gaan we met de verenigingen in gesprek over hun clubcultuur en waarden. Met hen zorgen we ervoor dat deze waarden ook zichtbaar wordt!

Zelf op zoek naar hulp?

Bent u een club of vereniging en loopt u tegen 1 van deze dilemma’s aan? Wij helpen u graag verder. Wij passen ons aan, aan het ritme van de vereniging. Zijn de problemen op wedstrijddagen in de weekenden? Dan zijn we er dan! We maken met u graag een gericht plan waarbij het doel is de kennis over te dragen aan de club, zodat ze straks zelf in eerste lijn alles kunnen aanpakken. Zijn er wat extreme gevallen, dan staan we u uiteraard altijd bij.

Sportbonden

Bij de sportbonden leeft steeds meer het besef dat ze een belangrijke rol spelen bij de pedagogische ondersteuning bij clubs en verenigingen. De aanpak moet al bij het opleiden van de trainers beginnen. Daarnaast bieden ze vele cursussen en workshops aan. Een mooie ontwikkeling, maar naar onze mening teveel theorie. Leer de mensen op het veld wat je bedoelt en ze pakken het veel sneller op!

Wij van On The Move helpen sportbonden sinds 2017 met tips en adviezen. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

Lees verder

Begeleiding

Sinds 2016 werken we samen met de bonden van KNVB, de KNLTB en het NOCNSF om het pedagogisch aanbod beter in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren. Naast onze tips en adviezen bieden wij passende workshops aan die via deze bonden ingehuurd kunnen worden. De workshops zijn gericht op omgaan met bepaald gedrag, een positieve sportcultuur, sexting en sexualiteit op de club en train de trainer.


Zelf op zoek naar hulp?

Bent u lid van een bond en vindt u dat er op pedagogisch vlak nog iets extra’s mag gebeuren? Of wilt u gewoon eens weten wat onze kennis voor uw sport kan betekenen? Wij helpen u graag verder! De tips en adviezen die we kunnen geven kunnen helemaal toegepast worden per sport, waardoor ze daarna eenvoudig in te zetten voor iedere lid, trainer, coach, ouder, club of vereniging.

Top