Ga naar de inhoud

FAQ (Frequently Asked Questions)

Hieronder staat een lijst met veel voorkomend vragen. Deze lijst zal de komende tijd flink worden aangevuld en per onderdeel worden gesorteerd.

Staat je vraag hier niet tussen? Maak dan gebruik van het contactformulier en stel daar je vraag.

Wat is de kracht van On The Move?

Wij denken altijd in oplossingen en nooit in problemen. Nee kennen we niet. Daarbij beschikken we over een enorme dosis aan ervanringen: Meer dan 30 jaar ervaring opgedaan met jongeren die soms moeilijk te benaderen zijn en bijna 20 jaar ervaring met het geven van clinics, opzetten van trajecten, netwerken en alles wat daarbij hoort. Dit alles zorgt voor een perfecte combinatie in zorg en sport, passende oplossingen en het professionele opzetten van evenementen en activiteiten.

Kan On The Move specifieke gevallen behandelen?

JA! Uiteraard kan dat. Ondanks dat de workshops en projecten algemeen zijn, kijken we graag mee naar specifieke vraagstukken. Mocht het over echt moeilijke situaties gaan, dan beschikken wij over een groot netwerk waarbij we je altijd kunnen helpen om bij de juiste instantie hulp te vinden.

Is jullie aanbod toepasbaar op elke sport?

We hebben gezien dat per sport verschillende problemen zich voordoen. Zo zien we bijvoorbeeld bij hockey wat meer pestgedrag, bij tennis wat meer autisme en bij voetbal wat meer agressie. Hierop zijn de workshops ook geschreven, maar dat neemt niet weg dat we per individu graag verder kijken. Door ons enorme netwerk in de jeugdzorg hebben we ook de mogelijkheid dat bij wat zwaardere gevallen we toch de juiste hulp kunnen aanbieden.

Werken jullie van 9 tot 17u?

Juist niet!! Sporten gebeurt vaak niet onder werktijd, maar juist in de avonduren of de weekenden. Daar vinden dan ook de meeste incidenten plaats. Door ons zo flexibel mogelijk op te stellen kunnen wij ervoor zorgen dat alle vraagstukken snel en adequaat behandeld kunnen worden.

Wat moet ik als trainer doen in geval van...?

De vraag kun je met heel veel verschillende vraagstellingen aanvullen. Pestgedrag, geen teamgevoel, letten niet op, sexualiteit, ouderparticipatie, noem maar op. Hier hebben wij passende oplossingen voor die in praktijk ook reeds bewezen zijn! Zo geven we trainingen op het veld aan de trainers, organiseren we ontbijtsessies voor hele teams inclusief ouders, begeleiden we jongeren in hun ontwikkeling, hebben we zelfbedachte quizjes en kunnen we workshops helemaal op jullie vraagstelling aanpassen.

Is On The Move alleen in Utrecht te vinden?

Wij zijn ontstaan in Utrecht. De gemeente Utrecht en sport Utrecht zijn ook zeer belangrijke partners van ons. Maar we merken ook dat veel steden en regio’s tegen dezelfde problemen aanlopen. Vandaar dat we sinds 2020 ook buiten Utrecht zijn gaan kijken. Zie voor het huidige aanbod aan steden de pagina Locaties. Neem gerust contact met ons op en we gaan zeker kijken naar een passend aanbod.

Mijn sport zit niet tussen jullie aanbod!

Wij hebben onze jongeren gevraagd welke sport zij het leukste vinden. De meerderheid heeft voor deze sporten gekozen en hierop zijn de trajecten bedacht. Dat neemt niet weg dat we je niet verder kunnen helpen. We beschikken over een zeer groot netwerk en kunnen je hierdoor altijd wel een passend sportaanbod doen, ook bij jou in de buurt!

Top